Russische Roulette: Centrale Bank noemt Crypto Investment ‚Gokken’…

De crypto-skeptische Russische Centrale Bank (CB) heeft nog een slag toegebracht aan de crypto – door investeringen in digitale penningen gelijk te stellen aan „roulette spelen“ of investeren in „piramidespelen“. Ondertussen hebben sommige experts gesuggereerd dat nieuwe Russische „verdachte fondsen“ inbeslagname wetten kunnen worden toegepast op crypto holdings.

In een YouTube-video die door de CB werd vrijgegeven, verklaarde de eerste vice-gouverneur van de bank, Sergey Shvetsov,

„De CB, als financiële toezichthouder, is van mening dat de aankoop van cryptocrèmes geen investering is. Het is meer een financiële piramide of een spelletje roulette. Dit soort gokken mag niet van toepassing zijn op de financiële markt en [burgers die cryptocrèmes kopen] mogen niet worden aangemoedigd door de staat of door financiële tussenpersonen“.

Hij waarschuwde ook dat penningen „ook worden gebruikt om de anti-witwasvoorschriften te omzeilen.“

Hij voegde eraan toe,

„We steunen zeker niet de investeringen van burgers in deze criminele sector.“

De opmerkingen lijken aan te tonen dat de CB de komende weken geen gevangenen zal proberen vast te houden, omdat ze geconfronteerd worden met pro-crypto en pro-business voorstanders. Een industrie-insider heeft Cryptonews.com verteld dat de overheid hoopt een wet te creëren die crypto-investeringen in de komende maanden regelt. Dit houdt in dat er een compromis moet worden gesloten tussen de CB en de pro-industriële krachten.

Elders, rapporteerde RBC dat de crypto-eigenaars onder bedreiging konden komen van een nieuw wettelijk voorstel van het Ministerie van Financià „n van de natie.

Het ministerie wil wetshandhavingsinstanties de bevoegdheid geven om fondsen van burgers in beslag te nemen van eigenaren van „kapitaal“ die de rechtmatigheid van de verwerving van hun fondsen niet kunnen bewijzen. In beslag genomen fondsen zullen worden overgedragen aan het nationale pensioenfonds, als het ministerie zijn zin krijgt.

RBC citeert Mikhail Uspensky, een partner bij Taxologie en een leraar aan de Moskouse Digitale School, die stelt dat de maatregelen waarschijnlijk van toepassing zouden zijn op Bitcoin Future(BTC) en andere cryptoassets. Hij voegde er echter aan toe dat de pogingen om toezicht te houden op de crypto-fondsen van de natie dus gepaard zouden gaan met technische moeilijkheden die de autoriteiten waarschijnlijk met moeite zouden kunnen overwinnen.