Bitcoin kan komma in på Q3 2020 med en trendomvändningBiraajmaan TamulyPublicerad För 8 timmar sedanpå

På tio dagar bjuder den digitala tillgångsbranschen farväl till Q2 2020 och efter ett katastrofalt Q1 var Q2 ganska positivt. Enligt Skew- diagram är Bitcoin på väg att registrera cirka 44 procent i positiv kvartalsavkastning. Arcane betonade dock en märklig statistik som går in på kvartalets sista dagar.

Enligt Arcanes veckouppdatering fick kvartalsvisa BTC-futurekontrakt för juni liknande premiumräntor på både de institutionella och detaljhandelfokuserade plattformarna

CME Futures-kontrakt uppvisade en premie på 6,69 procent medan andra detaljhandelsfokuserade plattformar som BitMEX , Kraken, Deribit och FTX visade i genomsnitt 7,74 procent premium.

Den plötsliga anpassningen i juni 2020 är ganska överraskande med tanke på den kontinuerliga premieprocessen mellan CME och de andra detaljhandelsbörsen.

Före marknadskraschen i mars identifierades detaljhandelsbörsen för att ha högre premier än CME . Emellertid förändrades situationen när marknaden började återhämta sig efter mars och CME registrerade högre premiumsatser jämfört med detaljhandelsfokusplattformar.

På presstiden, även om detaljhandlarna var mer hausse, förblev CME-investerare hausseartade på lång sikt med en högre premie för septembers BTC-futurekontrakt .

Visar justeringen i premien en avslutande prissättningscykel?

Även om det är sällsynt att derivatmarknaden påverkar tillgångsvärdering, kan den nuvarande stagnansen på marknaden antyda den bana myntet kan ta.

När Q2 närmar sig ett slut är det mycket möjligt att Bitcoin Profit kan ha nått slutet på sin hausseartade cykel som upprätthölls från början av april. Många analytiker i rymden spekulerar i en liknande situation eftersom det sjunkande intresset för framtida tider också kan vara detsamma.

Som visas i diagrammet ovan, såg bitcoin-räntan för öppen ränta för sitt 14-månaders låga inom branschen, då portföljkvoten svävade mellan 0,40 och 0,45. En lägre kvot indikerade att optionsköpare hade mer än dubbelt så mycket samtal som jämfört med försäljningar.

Historiskt sett har sådana perioder med lågt OI-förhållande mellan sälj och samtal följts av stora hausseartade rally och Bitcoin har haft 43 och 63 procent i år själv efter lågt förhållande mellan sälj och samtal.

Med nära 60 procent av Bitcoin-optionerna som löper ut nästa vecka, vilket beräknas vara ungefär 1 miljard dollar, kan en trendförändring vara på linje för Bitcoin som tillgångshuvudet under det tredje kvartalet 2020.